economie als water

IMG_0786Dit is een project waarbij idealisme hand in hand gaat met pragmatisme. Omdat de vorm van dit project niet vaststaat, is het altijd een uitdagend project geweest om aan te werken. Dat maakt het niet minder spannend. Door de juiste stof te geven aan de leerlingen van nu, kunnen we hen voorzien van de broodnodige tools om na te denken over de toekomst.

Als docent economie, heeft René Beniers de nodige ervaring met leerlingen, maar weet hij vooral dat er verschillende manieren zijn om economisch denken te benaderen en tegelijkertijd zijn persoonlijke idealisme te vertalen. Hij heeft een visie van een betere wereld en de heeft de missie dat over te dragen via het medium economie. Wij steunen René in zijn ideeën te realiseren en media te creëren die toekomstige generaties positief te beïnvloeden.

Water-rush
Water-rush is daarin de eerste stap. Het is een spel in ontwikkeling dat leerlingen kennis laat maken met verschillende economische mechanismen én een directe toepassing geeft in de praktijk. René laat op die manier zien hoe de mechanisme werken, en hij geeft een hoop vakrelevantie mee aan zijn leerlingen. Zij leren begrijpen waarom ze economie krijgen op school en hoe die kennis voorgoed hun benadering van de wereld om hun heen kan veranderen.